Fine art fotókönyv készítés

{

Nem tudom, Te hogy vagy vele, én még fotós létemre is ritkán nyomtatok képeket, pedig van egy csomó, ami megérdemelné.

Akkor vált fontossá a nyomtatás, amikor megszületett a kisfiam, és rádöbbentem, hogy ha a biztonsági mentés biztonsági mentése is elveszik valahogy 20-30 év alatt, akkor egyszerűen nem marad semmi, amit meg tudnék neki mutatni a kiskoráról, a családjáról, Apa és Anya közös életéről.

Így leporoltam egy korábbi nagy szerelmet: a fotókönyv készítést… :)

Digitális generáció…

Amíg régen csak a jeles alkalmakkor cipeltük magunkkal a fényképezőgépet és a végén papírképet nyomtattunk belőle és betettük az albumba, addig ma naponta rengeteget fényképezünk a telefonunkkal, viszont egy darab képet sem nyomtatunk ki.

Mi lesz ezekkel az emlékekkel?

Hol találod meg őket, ha elveszíted a telefonod, vagy tönkremegy a laptopod, amire biztonsági mentésként felmásoltad? Mit veszel le a polcról, hogy megmutogasd a gyerekeidnek a kiskori képeiket, vagy az esküvőtöket?

10 évvel, és egy Lurkóval később…

végre megcsináltam a saját fotózásunk albumát. Éljenek az alvásidők! :)
Most ez a kisfiam egyik kedvenc “mesekönyve” (a másik a Nagyi receptes könyve :) ), ezt emeli le a polcról, és hozza, hogy nézegessük. Én pedig örülök, hiszen azért csináltam meg végre, hogy ne csak szóban tudjak mesélni neki a történetünkről, hanem lássa is milyenek voltunk, merre jártunk.
Még nagyobb falat lesz, de tervben van egy olyan fotókönyv is, amiben az összes fontosabb emlékünket összeszedem, egészen 2005-től, mert az első közös nyaralásunk kivételével csak digitális képeink vannak, amiket ő már sehol nem fog megtalálni 10-20-30 év múlva… Márpedig minden ember életében fontos, hogy tudja a szülei, családja történetét.

Miben tudok segíteni Neked?

Elkészítem Neked a saját gyönyörű fotókönyvedet, hogy a legkedvesebb emlékeid sose vesszenek el. :)

Te csak elküldöd nekem a kiválasztott képeidet, megbeszéljük milyen albumot szeretnél, és milyen legyen a stílus. Ezek alapján megszerkesztem a fotókönyvedet, elküldöm a terveket, ha esetleg szeretnél változtatni valamin, akkor változtatunk.
Ha minden rendben, tetszik a szerkesztés, akkor pedig elindul az album gyártása, és Te hamarosan megkapod a gyönyörű fotókönyvedet.

És miben nem? :(

A képek kiválogatásában. :( Ez egy elég nehéz része a folyamatnak, mert rengeteg képből kell kiválogatni, hogy mi kerüljön be a fotókönyvbe, és mi maradjon ki. Ezt csak Te tudod megtenni. Te tudod, hogy melyik kép hogy készült, milyen érzések vannak mögötte, amitől elmosolyodsz majd, amikor meglátod az albumban.

Egy külső segítség csak a képek minősége alapján tud választani, de ez sokszor félrevisz… Néha ugyanis a szívednek legkedvesebb pillanatok életlenek lesznek picit, vagy túl sötétek. Mégis, ha ránézel, akkor abban a bizonyos képben van meg az a pici plusz, ami miatt elengeded a nagyon hasonló, tökéletesen éles képet, és inkább ezt teszed be. Mert például ezen “olyan” a gyermeked mosolya, hogy közben turcsi az orra… :)  És te ezt a mosolyt szeretnéd megőrizni.

Prémium minőségű fotókönyv

Vastag oldalak

Az oldalak fotóeljárással készülnek, fotó minőségűek. A lapok hátoldaluknál egymáshoz vannak ragasztva, így a lapoknak tartása van.

Minőségi kötészet

A fotó minőség miatt a belíveknek is szép tartása, “mennyisége” van, a borító pedig 3mm vastag kartonnal készül, hogy elegáns és tartós legyen az album.

Síkban nyíló oldalak

A fotónyomtatásnak hála az oldalak síkban nyílnak, akár dupla oldalas kép is szerepelhet, nem tűnnek el részletek középen a kötés miatt.

Négyzetes formátum

A képen a kedvenc méretem, a 20×20 cm-es fotókönyv szerepel. Nagyon jól kezelhető formátum, könnyen magaddal tudod vinni, ha szükséges.

A nagyobb méretű négyzetes formátumú fotókönyv 27×27 cm méretű. Ezt inkább nagyobb események képeihez ajánlom, mint például esküvő, ahol fontos, hogy szép nagy képek legyenek, és/vagy nagyon sok képnek kell elférni. Ezt inkább otthoni nézegetésre ajánlom, mert nagy, és nehéz. :)

Fekvő, vagy álló formátum

A képen egy 20×27 cm-es, fekvő formátumú albumot látsz. Ez majdnem egy A/4-es lap mérete (az A/4 21×29 cm), fektetve. Kihajtva keskeny, és hosszú. :)

Ez a méret lehet még álló verzió is, ez esetben úgy néz ki, mint egy klasszikus könyv, a hosszabbik oldalán van a kötés.

Esküvői_fine_art_album_csipke_minta

Kisebb méretű albumok

 

 • 20×20 cm négyzetes formátum
 • 15×20 cm álló formátum / 20×15 cm fekvő formátum

Ára 74.900 Ft

 

 

A kisebb formátumokat válaszd, ha

 • szeretnéd néha magaddal vinni megmutatni másoknak
 • olyan témájú albumokhoz, amik ugyan fontosak, de nem a “top5” esemény az életedben. Például nyaralások, éves összefoglaló albumok, kisebb családi események képei, vagy ha sűrűn jártok családi fotózásra, akkor ezekről külön-külön
 • ha kisebb eseményre készül ajándékba
 • oldalpáronként 1-6 db képet lehet úgy elrendezni, hogy egyik se legyen túl pici, és beleférjenek nagyobb, akár két oldalas képek is, így a 20 lapos albumban maximum 120 db kép mutat jól. Ha kevesebb, akkor nagyobbak lehetnek a képek.
 • vagy csak a kisebb kezelhetőbb formátum jobban tetszik :)

Nagyobb méretű albumok

 

 • 27×27 cm négyzetes formátum
 • 20×27 cm álló formátum / 27×20 cm fekvő formátum

Ára 87.900 Ft

 

 

A nagyobb formátumokat válaszd, ha

 • valami igazán fontos esemény képeiből készül az album, például esküvő
 • ha jelentősebb eseményre készül ajándékba, például a gyermeked születéséről a nagyszülőknek, egy kollégának nyugdíjba vonuláskor, vagy közeli rokonnak kerek születésnapra / évfordulóra
 • ha nem tervezed hurcolni, hanem inkább feltennéd a polcra emlékbe, és csak néha veszed elő nosztalgiázni
 • oldalpáronként 1-10 db képet lehet úgy elrendezni, hogy egyik se legyen túl pici, és beleférjenek nagyobb, akár két oldalas képek is, így a 20 lapos albumban maximum 200 db kép mutat jól. Ha kevesebb, akkor nagyobbak lehetnek a képek.
 • vagy ha a nagy, robosztus formátumú albumokat jobban kedveled :)

Az alapár minden esetben 20 lapos (40 oldalas) fotókönyvre vonatkozik,

 – ami bővíthető. A bővítés díja 2.900 Ft / oldalpár.

 

Az ár tartalmazza

 • a fotókönyv szerkesztését 2 változtatási körrel, ez alatt biztosan kialakul az a végeredmény, amit nagyon fogsz szeretni
 • a fotókönyv gyártását,
 • átadását személyesen Budapesten, a 11. kerületben (házhozszállítás felár ellenében kérhető)

 

Ez egy bonyolultnak tűnő dolog, biztosan van kérdésed, tedd fel nyugodtan! 

– És írj meg minden fontos infót a fotókönyveddel kapcsolatban, hogy minél jobban megismerjem mit szeretnél! Válaszolok, amint a kisfiam engedi! :)

1 + 7 =