Hogy ne legyünk idegenek, amikor eljössz hozzám fotózásra…

 

Szia, Virág vagyok! :)

És igen, ez itt egy telefonos szelfi. Mert többnyire nem az eszköz számít, amivel készül a portré, hanem a többi “apróság”. :)
2003-ban lett szakmám a fényképezés. Egy ideig sokféle fotózást vállaltam családoktól a motorokig. :) Aztán ahogy tisztult a kép, hogy mit szeretek csinálni és főleg mit nem, 2015-ben jött el az ideje, hogy minden mást “letettem”, és csak és kizárólag a portréfotózást hagytam meg.

Június 27-én egy utolsó, imádom-esküvővel lezártam ezt a szép korszakot, bár imádtam a Balaton felvidéken esküvőt fotózni – akkor még az aranyos párokat vonzotta a környék. :)

Rengeteg előnye van, ha az ember ennyire le tudja szűkíteni, hogy mit szeretne.

  • Nem kell sokszor annyit költenem felszerelésre, mert nincs rá szükségem. Nemrég váltam meg pár dologtól, amik évek óta álltak a táskámban kihasználatlanul. Inkább költök arra, ami a tapasztalat alapján kényelmesebbé teszi neked a fotózást, vagy szebbé a képeidet :)
  • Tanulni is sokkal specifikusabban és mélyebben tudok, a pózolástól a világításon át a finom retusálásig, hogy biztosan szeresd majd az eredményt.
  • Nomeg egy kis pszichológiát is… Például hogy miért rettentő fontos a portrén a mosoly…
  • Nincs szükségem egy hatalmas, rideg gyárépületre stúdiónak, mert nem akarok például kamionokat fotózni (volt ilyen). :) A stúdióm ezért lehet egy otthonos kuckó, ahol nem fogsz feszengeni, és megközelíteni is könnyebb.
  • És még hosszan sorolhatnám. De ami a legfontosabb neked és nekem is:

 

Most csak olyat csinálok, amit szívből csinálok, amit szeretek, és amiben jó vagyok.

Ha szeretnél eljönni fotózásra,

de fogalmad sincs, melyik csomagra van most szükséged, vagy bármi egyéb kérdésed van, akkor írj nyugodtan! Igyekszem válaszolni, amint a kisfiam engedi… :)

És nem, téged nem telefonnal foglak fotózni! :)

15 + 11 =