Szia! Köszönöm a bizalmad, alig várom, hogy találkozzunk! :)

Hogy minél jobban tudjak segíteni, és a lehető legjobb portrét tudjuk elkészíteni Neked, olvasd el a hasznos tudnivalókat – legalább is azt a részt, ami érint Téged. :)

Ha ezeken felül mégis maradna bármi kérdésed, akkor írj nyugodtan! :)

Virág

A pontos cím:

11. kerület, Etele út 59-61. földszint 21., MTA székház, barna, lépcsős épület.

Bkv-val a 4-es metró, vagy az 1-es villamos Bártfai utcai megállója a legegyszerűbb.
Kocsival pedig az egész környék ingyenes, vagy az Etele plázában az első 3 óra ingyenes, és ez is elég közel van. :) Ha itt parkolsz, akkor a 0. szintről a Hadak útja felé gyere ki a plázából, és a forgóajtón kilépve az Etele út túloldalán már látszik is az épület.

Ha bejöttél az épületbe, akkor a földszinten gyere hátra a tükrös fal felé, és a jobbra lévő folyosóra fordulj be (üveges kék ajtó), ennek a folyosónak majdnem a legvégén leszek balra, a 21-es számnál.

Az időpontod

Kérlek, a megbeszélt időpontban érkezz a fotózásodra, vagy ha esetleg késel valamiért, akkor írj egy gyors e-mailt, hogy tudjam. Természetesen +/- 5 perc nem számít, de ne gyere fél órával korábban, mert lehet, hogy épp vannak előtted és nem tudlak még fogadni (esetleg még én sem vagyok ott), illetve ha sokat késel, akkor nem marad elég időnk, és kapkodva nem lehet igazán jó portrét csinálni.

Először is van egy nagyon fontos kérdésem.

Rövid, vagy hosszú távra keresel partnert/társat? :)

7

Ha rövid távra, akkor elég egyszerű a recept a tökéletes társkereső profilképhez, úgyhogy ezzel kezdem:

Nőknek:

 • Piros, rövid ruha
 • Mély dekoltázs
 • Sminkes által készített profi, alkalmi smink
 • Frissen a fodrásztól érkezz a fotózásra

Férfiaknak:

 • Drága ruha
 • Drága óra
 • Drága autó mellett / benne ülve

 

Ha viszont hosszú távra keresel, akkor ennél összetettebb a kérdés. :)

Mert akkor bejön egy csomó más kérdés is, és elsősorban önmagadat kell ismerned. Hogy tudd, kit keresel…

Nekem például jó hosszú listám volt fejben az előző kapcsolatom végén arról, hogy milyet NEM akarok. :D És bár akkor még nem is kerestem az újat, mégis megtalált a következő 17 évre. Most pedig megint teljesen más szempontjaim vannak. Változik az ember, változnak a fontos dolgok. :)

A lényeg, hogy ismerd magad, tudd, hogy érzed jól magad, ki mellett érzed jól magad, mit vársz el, és mit tudsz adni. Gondolhatod, hogy ugyan, egy fotózáshoz minek ennyit töprengeni? De hidd el, ha tényleg hosszú távra keresel, és ezeket helyre tudod tenni magadban, akkor fogunk tudni olyan képet készíteni, ami igazán te vagy, és ezzel a képpel fogod megtalálni azt, akit igazán szeretnél.

Mondok egy túlzó példát: Imádsz otthon a kanapén olvasgatni, vagy összebújva filmet nézni esténként, neked ilyen a tökéletes összhang. Majd felteszel a társkeresőre egy olyan fotót, amin piros, mini ruhában, pezsgőt kortyolgatva bulizol. A fotód alapján elindul a beszélgetés valakivel, aki bedobja, hogy menjetek bulizni az első randin, és mindenképp abban a mini ruhában menj. Jól fogod magad érezni? Talán. Szeretnél minden randin tűsarkúban tipegni? Kétlem…
De ugyanez igaz fordítva is, nemrég egy vendégem a 12 centis sarokra mondta, hogy kényelmes, szaladós cipő… :)

Szóval: Önismeret…

Elengedhetetlen, hogy olyan portréfotót tudjunk csinálni a társkereső oldaladra, ami igazán te vagy. Mert az önismereted kell ahhoz, hogy:

 • megfelelő ruhákat hozz
 • megfelelő beállításokat, pózokat válasszunk (szerényebb, vagy kihívó)
 • jó kiegészítőkkel fotózzunk (a fenti példánál maradva kávésbögrét szorongass, vagy borospoharat)

Milyen ruhákat hozz?

Olyat, amit az első randin viselnél. :)

7

Nyugodtan hozz magaddal akármennyi ruhát, a fotózás elején úgyis megbeszéljük, hogy ki vagy Te, milyen társat keresel, és segítek majd kiválasztani a legjobb verziót / verziókat, ami fotón is jól mutat. Nyilván a több lehetőségből könnyebb megtalálni a jót. :)

Fontos, hogy olyan ruhákat hozz, amilyeneket egyébként is hordasz, amiben önazonos vagy.

Nagyon jól néz ki a piros tűsarkú, de csak ha tényleg hordod. Ha évek óta csak áll a szekrényedben, mert inkább a lapos tornacipőt hordod, akkor a lapos tornacipőt hozd a fotózásra is. De persze tisztán, vagy ha már úgyis aktuális, akkor vegyél egy szép újat, amit utána hordani is fogsz. :)

Férfiaknál ugyanez a kategória a zakó… Igen, nagyon jól mutat, férfias, jól áll (ha jó a méret…). De zakóban mennél randira, mert amúgy a vacsoránál is zakóban ülsz otthon, mint Don Draper? :) Ha igen, vagy egyébként jól jönne egy új portré a LinkedIn-re is, akkor hozz zakót, egyébként nem szükséges.

 

Alapvető szempontok:

 1. A nadrág / szoknya, öv, cipő / zokni is passzoljon, mert látszani fog!
 2. Általában a sötét színek öregítenek, a világosak frissek, fiatalosak.
 3. Nőknél jó, ha van piros ruha / felső, ez kutatók szerint növeli a konverziót. :) Férfiaknál sajnos nincs ilyen tuti színtipp. :/
 4. Ne vegyél fel mintás, feliratos ruhát, mert nagyon elvonja a figyelmet az arcodról / Rólad! Lehet “trükkösebb”, érdekes szabású, különlegesebb anyagú ruha, de minta ne legyen!
 5. Személyiségedhez válassz ruhát! Nincs egy “jó sablon”. Van, akinél a tűsarkú és ceruzaszoknya, másnál a rövid farmernadrág, mezítláb. :)
 6. Talán alapnak érzed, de fontos: Méretben rád illő ruhákat hozz! Sokan elkövetik azt a hibát, hogy pár kiló pluszt egy számmal nagyobb ruha alá akarnak rejteni. És a nagyobb ruhában már tényleg nagyobbnak is fognak látszani… Márpedig társkeresésnél nagyon fontos, hogy nagyjából az alkatod is látszon, hogy ne fussatok felesleges köröket.

Milyen legyen a smink és frizura a társkereső fotózáson?

Olyan legyél, amilyen egyébként is vagy egy jobb napodon! :)

7

A társkereső fotózásod miatt ne menj külön sminkeshez, és fodrászhoz! Persze ha a fodrász már amúgy is aktuális, akkor jó, ha össze tudod kötni, de akkor se legyen teljesen más, mint amilyet amúgy viselsz.

Ugyanis aki azzal a portréddal találkozik először, annak az leszel Te. Ahogy azon a képen kinézel. Ha egyszer megcsináltattad úgy, mint egy gyönyörű modell, de a randira viszont nem tudod megcsinálni magadnak ugyanúgy, akkor óriási lesz a csalódás. És nem azért, mert nem tetszenél úgy, ahogy vagy… Hanem mert egyszerűen mást várt a másik fél, csalódtok, és raboljátok egymás idejét.

Ha nem írna rád akkor, amikor csak egy sima, nappali sminkben vagy, akkor nem egymást keresitek. Nincs ezzel semmi baj. Viszont akinek úgy kellesz, ahogy vagy, az meg pont az átalakított külsőd miatt nem fog írni neked, mert ő egy “natúr”, igazi arcot keres, és emiatt elmentek egymás mellett…

Akkor milyen legyen?…

Sminkben tökéletesen elég az, amit amúgy is szoktál viselni. Ha egyáltalán nem sminkelsz, akkor pedig a fotózásra sem kell. A bőrhibákat úgyis javítom. És ha amúgy egyáltalán nem sminkelsz, akkor ne a fotózásra sminkelj életedben először, mert a sminkelési hibákat nehezebb kiretusálnom, mint az apró bőrhibákat, amiket el akartál vele fedni… :)

A fizurád jó, ha viszonylag friss: akár közvetlen fodrásztól érkezve, de legalább frissen mosva, beszárítva, ahogy a randi előtt is megcsinálnád. Ha fested, akkor frissen festve gyere, mert látszani fog a lenövés. Ne csinálj nagy hullámokat, ha egyébként egyenes hajat hordasz, és fordítva.

Pár hasznos tipp…

7

Szemüveg

Ha szemüveget viselsz, akkor az hozzá tartozik az arcodhoz, nem fogom levetetni veled. De… :)
Jó, ha van olyan, ami nem tükröződik annyira… Létezik olyan, mindenféle szűrővel ellátott szemüveg, amit kb. lehetetlen úgy fotózni, hogy ne tükröződjön, vagy ne legyen lila… :) Ezért akár több szemüveget is hozhatsz, ha van választék, hogy megnézzük, melyik a jobb.
Másik megoldás, hogy ha amúgy szoktál használni, akkor kontaktlencsét is hozz. De ezt tényleg csak akkor, ha szoktad hordani. Aki állandóan csak szemüveget hord, annak a portréja is legyen szemüveges, mert úgy Ő. :)

Kéz, láb, körömlakk

Látszani fog a kezed, körmöd. Figyelj rá kérlek, hogy ápolt legyen, ne legyen kosz a körmöd alatt, ne pattogjon a lakk, és ne legyen lenőve, ha műkörmöt hordasz.
Ha nagyon száraz a kezed, krémezd be, hogy ne legyen repezedett a bőröd!

Ha a stílusodhoz passzol, akkor valószínű, hogy csinálunk mezítlábas képet is, ezért a lábad is legyen rendben (ha lakkozod, ne legyen lepattanva, stb.).

Hajkefe, hajlakk, rúzs…

Azokat a dolgokat, amiket otthon használsz készülődéskor, mindenképp hozd magaddal! A hajkefe / fésű nélkülözhetetlen már a rövid hajnál is, különben nem tudod szépen, rendezetten beállítani. A rúzs, pirosító, ilyesmi pedig lehet, hogy “elfogy” mire ideérsz, ezért jó, ha tudod korrigálni!

Kiegészítők…

Ha szeretnél, hozhatsz Rád jellemző kiegészítőket, a ruhákon felül. Például: kedvenc bögréd / borod, könyv, saját otthoni kuckódból a párnák-pokróc, bármi lakásdekor… Ezekből tudunk dekorálni, így sokkal személyre szabottabbak lesznek a portréid.

 

A képek kiválasztása

7

Fotózás közben a gépen fogom mutatni, hogy lásd, hogy haladunk, és korrigálni tudjunk, ha valami nem tetszik.

Ha kész vagyunk a fotózással, akkor leülünk, és rendes, nagy monitoron tudod kiválasztani azokat a képeket, amiket szeretnél retusálva megkapni. Ha a képek tetszenek, és jól tudod majd őket használni akár máshol is, akkor érdemes többet is választani a csomagon felül, a plusz képek retusálásának díja 4900 Ft/db.

A képek kiválasztásában természetesen segítek, hogy melyik póz, tekintet, testbeszéd, hangulat mit sugall, de én csak javaslok, a döntés természetesen a tiéd. :) 

Ha nem tudod itt helyben eldönteni, akkor pedig pici méretben, nagy “nézőkép” felirattal el tudom küldeni neked, hogy később, friss szemmel rá tudj nézni, esetleg tanácsot kérni egy baráttól / barátnőtől.

 

A retusálásról…

A képeket retusálva adom át. Mi jelent ez?

7

Beállítom a színt, kontrasztot, ilyesmit. Majd a retusálás nem egy rányomott effekt lesz, amiben elmosódik a bőröd, hanem egy aprólékos, időigényes, profi utómunka.

Dióhéjban: javítok mindent, ami elmúlik, és ott hagyom azt, ami hozzád tartozik.

Ami elmúlik, ezért leszedem:
szem alatti sötétebb árnyalatok, pattanások, apró bőrhibák, 1-2 kósza szőrszál, borotválkozás után maradó piros kis pöttyök, ruhán maradt szöszök.
Ami hozzád tartozik, ezért ott is marad:
ráncok, anyajegyek / szeplők, maradandó sérülések nyomai, ősz haj, plusz kilók. :)

Amit ott hagyok, azt azért hagyom ott, mert hozzád tartozik, és ha már személyesen találkoztok, akkor úgyis látja. És nem, nem fogok “lecsalni” belőled 20 kilót, szimmetrikusra igazítani a szemöldököd, kiegyenesíteni az orrod vonalát, ha nem az. Nem modell vagy, akinek tökéletesnek kell lennie. – Apropó, mi az, hogy “tökéletes”? Mindenkinek más, és Te azt keresed, akinek Te vagy a tökéletes, úgy, ahogy vagy. Mert látni fog, mindenhogy, minden porcikádat… :)

 

Hogy tudsz fizetni?

Fizetni utalással, vagy készpénzben tudsz. Nekem teljesen mindegy, amelyik neked kényelmesebb.

7
Kártyás terminálom egyelőre nincs.

Ha mindenképp nekem kéne dönteni, akkor egy fél fokkal az utalás nyerne, az is csak azért, hogy ne kelljen a végén készpénzezni, számolgatni. :) De tényleg teljesen mindegy, te döntsd el! A fotózásról mindenképp számlát kapsz, ez egy elektronikus számla lesz, e-mailen fog érkezni. Ha el tudod / akarod számolni a fotózást (AAM vagyok), akkor mindenképp szólj, hogy milyen névre írjam!

Emlékeztetőül

A Társkereső Basic csomag:

4 db retusált portrét tartalmaz, a csomag díja 44.900 Ft

A Társkereső Pro csomag:

10 db retusált portrét tartalmaz, többféle beállítással, háttérrel, a csomag díja 79.900 Ft

Örülök, hogy komolyan veszed a fotózásodat,

és elolvastad a tippeket, ötleteket! Ez segít majd abban, hogy megcsináljuk a lehető legjobb portrét Rólad, és hamar Rád találjon a társad.

Pihend ki magad a fotózásod előtt, és várlak szeretettel a megbeszélt időpontban! :)

Üdv, Virág