Megújulás

Tizenegy éve lettem hivatalosan fényképész, és az utóbbi időben rengeteg olyan új dolog talál meg engem, ami érdekel, lelkesít, és egy teljesen új irányba terel. A téli időszakot lényegében tanulással töltöttem, ami hihetetlenül feltöltött, nem csak rengeteg hasznos tudással, hanem ötlettel is. Emellett pedig technikailag is volt pár beruházásom a télen. Szépen lassan megújulok. :)

Ennek eredménye az a családi kép is, aminek a történetét most megosztom veletek. A későbbiekben több ilyet tervezek, és feltett szándékom, hogy erre fogékony családoknak csináljak hasonló egyedi, családra szabott képeket a „klasszikus” családi fotózás mellett. Egy ilyen egyedi és különleges családi fotó elkészítése annyira összetett feladat, hogy akármennyire pepecselős, mégis lelkesít. A családot is és engem is. A készítés folyamata és a kész kép is. ;)

 

„Így készült”

Az ilyen „így készült” típusú blogbejegyzéseimet pedig stílusosan egy személyes képpel indítom. Hirtelen ötlet volt, előző este találtam ki és be sem avattam a családom. Meglepő módon mégsem tiltakoztak, sőt, aktívan részt vettek a kép elkészítésében. A nővérem a képek dobálásában, Anya pedig abban, hogy minden egyes kép a helyére kerüljön vissza a precízen feliratozott kis tasakokba…

 

Ötlet

A család és a fotók szeretete, fontossága volt az alapötlet. A régi képeket zömében Apukám készítette kirándulásokon, családi összejöveteleken. Szeretett fotózni, én pedig szeretem nézegetni a képeit.
És a család… Imádom a családomat! Nem csak a kettőt ott mellettem, hanem mindenkit, aki a régi képek egyikén felismerhetetlenül száll. :) Nénikéim, bácsikáim, unokatesóim, nagyszüleim, „oldalbordák”. Sokan vannak, és egytől egyig jó fejek. Ha újra születhetnék, akkor is ebbe a családba szeretnék érkezni. :)

„A családi élet nagy ajándéka, hogy olyan emberekkel is közeli ismeretségbe kerülsz, akikkel amúgy szóba sem állnál.” – Kendhall Hailey

 

Kulisszatitkok

  • A végső kép 39 Photoshop rétegből van összerakva. Ennek többsége a szálló papírképek, de több réteg kellett a színhatáshoz és a retusáláshoz is.
  • 2db másfél gigás file lett a végeredmény. Kettő, mert maximum 2 gigás file-t lehet menteni Photoshopból, így egyben nem engedte… :)
  • Kb. egy óra fotózás, és 2-3 nap utómunka után született meg a végső kép.