Milyen legyen a társkereső fotód, ha online keresel társat?

 

Amikor ezeket a sorokat írom, épp szingli vagyok. :) Majdnem 17 év és egy imádnivaló 3 éves után.

Nem tudom te hogy vagy vele, mennyi idő kellett az előző kapcsolatod után, hogy eljuss ide, és erről a témáról olvasgass, tudatosan készülj a társkeresésre. Én nem akarom hipp-hopp újra lekötni magam, de nagyjából két hónap után azért kíváncsi voltam, hogy mi a „kínálat” az online térben, úgyhogy körülnéztem pár oldalon, ahol regisztráció nélkül is mutat adatlapokat. Gondoltam kellemest a hasznossal, mert így majd saját tapasztalatból is tudok építkezni, segíteni, amikor rászánod magad, és társkeresős fotózásra jössz hozzám. :)

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy tényleg nem nagyon ástam bele magam, és tudom, hogy vannak igényesebb társkeresők is, online is, és közvetítő irodák is. Tervben van az is, hogy felveszem a kapcsolatot pár ilyennel, hogy az igényesebb oldalakról is tudjak hasznos segítséget hozni, persze elsősorban abban a témában, hogy milyen portrét készítsünk. Mégis úgy gondolom, hogy egy kezdő lépésnek, gondolatindítónak nagyon hasznos lesz ez is.
Hogy hogyan ne csináld, és helyette mire figyelj oda.

 

Kiemelt kép, amit először látsz valakiről, amikor görgeted a találatokat…

Ez egy nagy sokk volt nekem. :) Nem, egyáltalán nem az a baj, hogy nincs mindenkinek profi portréja. Nagyon, nagyon, nagyon kevés embernek van profi portréja – legalábbis azon a két oldalon, amit néztem első körben. A baj az, hogy a kikerülő portréról az égvilágon SEMMI nem derül ki. Úgy értem az sem, hogy hogy néz ki az illető… :/

 

A teljesség igénye nélkül néhány elrettentő példa:

 1. szelfi alulnézetből (kerek fej, szép nagy toka, belátsz az orrába)
 2. olyan sötét kép, hogy az arc nem is látszik
 3. egész alakos kép, amin nagyon pici az ember, pl. egy hegytetőn áll jól beöltözve (értem, szép hely, kiderül, hogy szeret túrázni… Fel lehet tenni, de nem kiemeltként.)
 4. pózolás a kocsi előtt (nem olyan típusú autó, amire elcserélném a 2006-os fiestámat…)
 5. szelfi a próbafülkében!!! (vajon meg is vette a zakót?)
 6. szelfi a lift tükrében (elfoglalt lehet, ha csak ennyi időt tudott a portréra szánni)
 7. szelfi a fürdőszoba tükrében. Pro verzió: nem szelfi módban fotózik, hanem kihajol a telefon mögül, hogy a tükörben látszon az arca. (Nem viccelek, láttam ilyet, sajnos nem tudom csatolni, mert léteznek személyiségi jogok :/ )
 8. Közös kép az ex-el (vajon mennyire áll készen egy új kapcsolatra?)

 

Milyen legyen a kiemelt portréd?

Egyrészt portréfotós, másrészt női szemmel írom ezeket a támpontokat, ha szeretnél olyan profilt, amin megakad a „célcsoport” szeme. Férfiak adatlapjai alapján írok, de az alapelv stimmel ránk, nőkre is.
Több képet lehet feltölteni, így van lehetőséged több képben „bemutatkozni”. Az első kép legyen olyan, amin megakad a másik fél szeme. Vagyis:

Legyen közeli az arcod! Világos, éles, jól látható.

Mert bárki bármit mond, a legfontosabb a másik tekintete. Ez vagy megfog, és megnézed a többi képét, elolvasod a bemutatkozását, vagy nem.

Utána persze jöhetnek az egész alakos képek, mert igenis fontos ez is. És az olyanok, amiken látszik, mivel töltöd szívesen az idődet: borozol, hegyet mászol, olvasol, macskás/kutyás vagy, akármi, ami jól jellemez téged pár képben. Ezek lehetnek változatosak, jó, ha minél több kiderül, hogy ne fussatok felesleges köröket.

 

Akiken megakadt a szemem… Mert ilyen is volt, hozom őket jó példának:

 1. normális, közeli profilkép: jól látható az arc, és rám néz
 2. mosolyog rám :)
 3. fekete-fehér kép… Pedig ezt kiemelt képnek nem szoktam javasolni, mert a színes „többet mond”, mégis ezeken jobban megakadt a szemem.

Ennyi…
Nem egy ördöngösség, ugye? :) Annyira „híg” a kínálat (legalábbis az ingyenes, alap oldalakon), hogy ha ezt a néhány, amúgy tök egyszerű pontot betartod, SOKKAL többen fognak megállni és megnézni az adatlapodat, megnézni a többi képedet is – és írni neked. A több találatban pedig nagyobb eséllyel lesz ott az az egyetlen valaki, akit keresel. ;)