Létezik egy facebook csoport, amit az egyik kedvenc fotósom, Joel Robison hozott létre. Kreatív fotósoknak szóló alkotócsoport. Joel minden héten ad egy témát, amiben fel lehet tölteni az egyedi kreációkat. A csoport tele van kreatív emberekkel, és jóformán ahány ember, annyiféle stílus. Jó érzés hasonlók között lenni és inspiráló látni, hogy ugyanazt a témát ki hogy közelíti meg.

Egyszer csak megjelent ott egy kép a „ki korán kel, aranyat lel” mondás angol fordításával, és egy gyanúsan magyar nevű lánnyal. Ez a lány volt Erna, akivel valószínűleg soha nem találkoztunk volna, ha nincs ez a csoport. Azóta már személyesen is, ami azért nem volt egyszerű, mert Angliában él.
Van egy másik mondás, ami nagyon sokszor eszembe jut: a szemetet is egy helyre fújja a szél. Persze a szemét szó miatt van egy kis negatív csengése, de gondoljatok csak bele, tényleg így van. És ha lefordítom ugyanezt emberekre, akkor ez a kis mondás hirtelen nagyon pozitív lesz!
A mai világban pedig már nem csak a saját kis házunk táján hoz össze az élet, hanem globálisan. Ebben (és más csoportokban is) néha olyan emberek lájkolják a képemet vagy szólnak hozzá, akiknek el sem tudom olvasni a nevét. Mégis ott vagyunk egy kupacon, tört angolsággal egymás munkáit dicsérjük, inspirálódunk, építkezünk a többiek hozzászólásaiból. Ez egy hatalmas dolog.

Ernával pedig ezt a képet alkottuk. Azon a héten az volt a téma, hogy „sárga”. :) Ha így veszem elég béna munkát végeztem… :) Mentségemre szóljon, hogy nem találtam ki előre, amikor találkoztunk még azt sem beszéltük meg, hogy fotózunk-e egyáltalán. Ha nem is ahhoz a témához, de szeretem ezt a képet, és Erna, örülök, hogy megismertelek! :)

 

Így készült

 

Erna_creative06c_final