Érdekes telefonhívást kaptam ma reggel a tihanyi Belső-tóról. Annak a Dórinak és Tibinek az esküvőjén jártam náluk, akiket pont az előző posztban említettem. :)

Az ő esküvőjük 2009. augusztus 1-jén volt Tihanyban. Sokszor eszembe jutnak azóta is. Egyrészt jó tapasztalat volt, hogy a másfél órás 11. kerület-Tihany távolságra nem elég 2.5 órát rászánni, mert az augusztusi szombat reggeli forgalomban 3 óra az út…

Szerencsére a fotózással kezdtünk, amire sok időt szántunk, így nem volt gond a fél óra csúszás, így is én értem oda előbb. :)

 

Balatoni hangulat…

Másrészt nagyon tetszett az esküvőjük hangulata. A templomi szertartás az Apátságban volt, a polgári pedig az Apátság melletti sétány éttermének teraszán, kilátással a Balatonra. Ugye nem kell mondanom, mennyivel jobb érzés nagyot szippantani a friss levegőből és a hely hangulatából itt, mint Budapesten bárhol…? :)

(Félreértés ne essék, imádom Budapestet! De egy budapesti és egy balatoni esküvő hangulatát össze sem lehet hasonlítani.)
Fotózni pedig Balatonfüreden voltunk a szép színes, hangulatos Sundance parkban, majd a Belső-tónál Tihanyban. Itt kanyarodok vissza a cikk apropójához. :)

 

Szóval Iván, a Belső tavat üzemeltető cég ügyvezetője hívott fel, hogy a honlapomra mutató link, amit annak idején kitettek Dóri és Tibi esküvőjéről, már nem működik. Valóban, az csak egy átmeneti oldal volt, egy webes galéria, amit Dóri és Tibi mutathatott a rokonoknak, barátoknak, nem is tudtam arról, hogy be van linkelve valahol. Pár percet beszéltünk Ivánnal, és ezért születik most ez a poszt. Ugyanis valami egészen különleges dolgot terveznek…

 

Esküvő a tavon! :)

A pár és az anyakönyvvezető csónakban, a vendégek pedig a partról nézhetik, megfelelő hangosítással. Amikor ezt elmesélte Iván rögtön eszembe jutott, hogy ezt meg kell írnom, mert tudtommal sehol máshol nem csinálnak ilyet itthon, vagyis teljesen egyedi dolog.
Egyre többször látom, hogy a „pesti párok” is inkább egy szép vidéki helyet választanak az esküvőjükre (pl. Szentantalfa, fóti Károlyi kastély), ahol különlegesebb helyszínt, jobb kiszolgálást, közvetlenséget,  jobb minőségű ételeket, és esetleg még olcsóbb árakat is kapnak, mint Budapesten. Ha egy ilyen szertartással is meg tudják fűszerezni az esküvőt… Én biztos vagyok benne, hogy ez egy naaagyon sikeres dolog lesz és örülök, hogy már most, talán elsőként írhatok róla! :)

A képeken pedig a 2009-es Dóri és Tibi :), valamint unokahúgom Ági, és az ő Tibije 2011-ből. :) Velük egy egész napos fotózást tartottunk és véletlenül épp útbaesett Tihany… ;)

Ha Nektek is tetszik az ötlet lájkoljátok, és nézzétek meg a Belső-tó saját honlapját is! :)