Rendhagyó poszt következik, nem a szokásos képes beszámoló esküvőről, portréfotózásról… Ez is esküvő, csak még szervezés alatt áll. Hogy miért írok róla mégis? Most kaptam meg a forgatókönyvet. Szándékosan nem teszem idézőjelbe, mert a szó szoros értelemben forgatókönyv. :)

Flór és Krisz már tavaly ősszel lefoglalta az időpontját, nem bízták a véletlenre. Találkoztunk is, megbeszéltük amit ilyenkor „szokás”. Ránézésre tudtam, hogy lesznek egyedi elképzeléseik, és nem is csalódtam. Hozzák a két cicájukat a fotózásra. :) Különösen nagy mosollyal vettem tudomásul, miután nem sokkal előtte költözött be hozzánk Leo, az én (akkor még) kiscicám. Emellett az már „átlagosnak” számít, hogy kastélynál fogunk fotózni. :) Időnként eszembe is jutnak és kattogok egy kicsit, előre gondolkozom, hogy ezekből a hozzávalókból mit tudunk majd kihozni. :)

A következő nagy meglepetés pedig most ért, amikor is elküldték nekem a forgatókönyvet, és úgy érzem, erre muszáj „nyílt levélben” válaszolnom, mert egy sima válaszlevél elég sablonos lenne. :)
A forgatókönyv ugyanis 20 A/4-es oldal… Első oldalon az időtervvel, ami még nem meglepő, ilyet szoktam is kapni. De aztán észrevettem, hogy ez csak a tartalomjegyzék és van tovább is. :) Pontos tervek, ki, mikor, mit, hogyan csináljon, kameraállásról tervrajz a bevonuláshoz és a szertartáshoz a videósoknak (4 kamerás felvételhez!), mindez kellőképpen összeszedetten és megfelelő humorral tálalva, hogy akkor is muszáj volt végigolvasnom, ha a 90%-a nem is érinti a fotózást. :)
És én is elgondolkoztam… Talán nekem is ki kéne egészítem a szerződési feltételeket (amit egyébként senki sem olvas el…), mert egy óra volt végigolvasni, értelmezni az ábrákat, térképeket, betűzött, helyszínen készült fotókat, meg-megállni fogni a fejem a precizitáson, poénokon. Majd az esküvő előtt pár nappal újra elő kell vennem, mert augusztusig úgyis elfelejtem, és akkor újabb fél óra-óra lesz, amivel az esküvőre fordított (eredetileg tervezett) idő meghosszabbodik. :)

 

 

Hogy egy kicsit belelássatok, idézek egy fotózást érintő bekezdést:
„Ezután a nagylépcsőn csinálunk egy nagy csoportképet, ezért fontos, hogy Virág előttünk menjen ki pár másodperccel a templomból. Ezt a képet a lehető legnagyobb felbontáson kellene elkészíteni, hogy később gigaposzterekre tudjuk nyomtatni, amelyeket elhelyezhetünk kedvünk szerint a város különböző pontjain.”
Némiképp megijedtem, hogy nincs a végén szmájli… :) Úgyhogy nem merem azt mondani, hogy akkor a többi képet „small JPG” formátumban lövöm, nehogy komolyan vegyék, inkább csak leírom, hogy mindig a legnagyobb felbontású RAW formátumot használom, mert vétek nem kihasználni, amit a gép tud. :) Hogy előttetek jövök ki, az pedig a világ legtermészetesebb dolga – nekem… Csak Ti nem tudjátok, mert Nektek ez az első esküvőtök. ;)

Flór és Krisz, várom a nagy napot! :)