A nyár legzsúfoltabb időszakában költöztünk az új helyünkre, a Móricz Zsigmond Körtér közelébe. Jó sok időt elvett a költözés, de főleg amíg lakhatóvá tettük az új helyet… Emiatt jól meg is csúsztam a munkáimmal, utólag is köszönöm a türelmet minden illetékesnek. :)

A korábbi, kilencedik emeleti panelből imádott nézelődni Leo cicám (bár az pontosabb lenne, hogy kisnövésű oroszlán). Jó magasan voltunk, így közelről suhantak el előttünk a fecskék. Imádta. :) Kicsit féltem, hogy fog neki tetszeni az új hely, de még jobban szereti. Alacsonyabban vagyunk, közelebbről lát mindent, és így minden sokkal érdekesebb.
Egyedül persze nem engedem nézelődni, mert van olyan béna, hogy egy légy után kapva kiesne az ablakon. (Update: megtörtént…) Szóval megszokta, hogy ha nyitott ablakon akar nézelődni, akkor szólni kell. Szól is, a fél napot képes lenne az ablakban tölteni. :)

Egy hétfő reggeli közös nézelődés alkalmával született a kép gondolata. Jó kedvem volt, a friss levegő feltöltött és szeretem nézni Leo boldog kis arcát, ahogy szimatolgatja a friss illatokat, nézelődik, rácsodálkozik dolgokra. És az járt a fejemben, hogy ha leülök a gép elé, akkor megint ki fognak akasztani az „utálom a hétfőt” posztok.
Emberek, miért utáljátok a hétfőt? Aki utálja, az sürgősen váltson és keressen egy olyan munkát, amit élvez. Mert heti hét napból ötben olyat csinálni, amit utálsz, egyszerűen hülyeség…

Így készült

Többen kérdeztétek, ezek szerint jó munkát végeztem, de nem, nem álltam ki a párkányra. :) El sem férnék, nézzétek csak meg az arányokat, mekkora ablak lenne ez a valóságban? Az a kiálló rész, ahol állok, valójában néhány centi.

Alapvetően két képből áll, az egyik a háttér, amit az egyik ablakunkból fotóztam a másik felé. A másik kép vagyok én, ezt a stúdióban fotóztam vakukkal, ellenfényben, kis derítéssel, hogy minél hitelesebb legyen. Egyedül fotóztam állványról, és ekkor határoztam el, hogy kell vennem egy távkioldót, mert az önkioldó és az oda-vissza rohangálás-pózolás minden egyes képért nem annyira hatékony módszer… :)
Erre a két alap képre jött még egy kis gőz a reggeli kávé fölé (stockfotókból), fény-árnyék hatások kiemelése, pulcsi meghosszabbítása…, színezős rétegek, plusz fény fentről, árnyék a lábam alá, régies textúra, stb.

 

szabovirag_teeinthewindow_final