Ez az első olyan kompozit képem, ami meg mertem osztani nyilvánosan. :) Persze ma már nem vagyok teljesen elégedett vele, néha eszembe jut, hogy újrakezdjem az ötletet a nulláról. Főleg most, hogy készülnek az „így készült” videók és emiatt újra megnyitottam és végigfutottam a Photoshop file rétegeit és látom, mit hogyan oldottam meg annak idején… :) Majd egyszer újrakezdem, ha minden más ötletet megvalósítottam már. :)

Az ötlet egy dalból született és a kép jó sokáig a fejemben volt mire meg is tudtam csinálni végre. A „Painting the whole world bright” az Anselmo Crew Warrior című dalának egyik sora, de az egész dal globálisan is megérdemelne egy kreatív képet, nem csak ez az egy sor.

Hallgassátok és töltődjetek Ti is! :)

 

Így készült

A kép háttere a szigligeti várból készült. Gyönyörű táj. Amikor megszületett a fejemben az ötlet és helyszínben gondolkoztam, akkor jutott eszembe, hogy nem is kell új helyszínt keresnem, ennél szebbet, alkalmasabbat úgysem találok hozzá. A viharos ég egy Villányban készült képről van, pont olyan sötét, viharos felhők, amilyenre szükségem volt. :)

A sámlit és engem külön fotóztunk direkt ehhez a képhez. Rólam nővérem kattintotta ezt a kockát, mert elég nehéz lett volna egyedül kivitelezni. És nem, valójában nem egyensúlyoztam a sámli csücskén. :)
A sámlit mondjuk elrontottam. Nem füvön kellett volna fotózni, mert így nem látszik a lába. Vagy meg kellett volna emelni picit, vagy kőre állítani a lábát, ahogy pl én is állok. Így plusz utómunka volt a sámli lábát pótolni. Ezért mondják a profik, hogy minél több az előkészület, annál könnyebb és hitelesebb lesz az utómunka. Hát, igen, okos a más kárán, hülye meg valahogy így… :)

 

És sok-sok utómunka, fény-árnyék hatások, festékplecsni és aprólékos munka után megszületett a végső kép:

 

szabovirag_paintingthewholeworldbight_final

 

Tetszik? Nyomd meg a gombokat, hogy tudjam :)