Nyolc éves voltam, nincs túl sok emlékem.  De két közös mindenképp van bennünk: a lelógó szemhéjunk és hogy szeretünk fotózni. Meg a szénakazal hajunk. Ez három. Remélem, kopaszodni nem fogok. :)

Sok kép van még alakulóban a fejemben vele kapcsolatban, ez az első, amit megcsináltam, ez tűnt a legegyszerűbbnek. Az eredeti képet Anya csinálta róla, valamikor 73-74-ben, ő akkor volt 28-29. Rólam tavaly, épp az ő szülinapján fotóztuk ezt a képet a nővéremmel, célirányosan, ehhez a montázshoz. Vagyis öregebb vagyok a képen, mint ő. Ne firtassuk. :)

Így készült

A kép nagy tanulsága, hogy egy régi, filmre fotózott és papírra nagyított (ráadásul színes) képet utólag összehozni egy digitális képpel kb. lehetetlen. Az eredeti képen lévő szöszöket igyekeztem elosztani kettőnk között, mert hitelesebb, ha rajtam is van. A színeket és az eredeti kép szemcsézettségét viszont nem sikerült tökéletesen reprodukálnom, csak nagyjából… Ettől függetlenül szeretem a végeredményt és ha később megtalálom a módját, akkor ezt is tökéletesítem. :)

 

SzaboVirag_MeetingWithDad_final